Лято без ремонти по магистралите – този ангажимент поеха от Агенция

...
Лято без ремонти по магистралите – този ангажимент поеха от Агенция
Коментари Харесай

АПИ обещава: Лято без ремонти по магистралите към морето

Лято без поправки по автомагистралите – този ангажимент поеха от Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ).

В края на юни ще бъдат отворени тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки ханове “ на автомагистрала „ Хемус “ в посока Варна. Те бяха затворени за осем месеца.

Днес възвърнаха и придвижването на 20-ти километър на автомагистрала „ Тракия “, откакто сектор беше затворен за два месеца.

Припомняме, че там се ремонтираше моста, а тапите, поради двупосочното придвижване по автомагистралата, изнервяше водачите.

На моста е поставена нова настилка, сменени са и преградите. Има и нова маркировка.

След близо осем месеца завършва и ремонтът на тунелите на автомагистрала „ Хемус “. Там ремонт последно е юридически преди 40 години.

Затова в този момент се подменят настилката, вентилацията, алармената система и хидроизлацията. А придвижването е в двете посоки в платното към София. 

От АПИ обаче дават обещание в пика на летния сезон тунелите и в двете направления да останат отворени.

„ През лятото няма да започваме нови строително-монтажни работи, с цел да можем да осигурим безпрепятственото прекосяване по автомагистралата “, изясни пред БТВ инженер Ангел Йончевски от АПИ.

Ремонти обаче са планувани незабавно след края на лятото. На автомагистрала „ Тракия “ стартира ремонт на моста на 59-тия километър.

„ Ще се извършат строително-монтажни работи по горното оборудване и по долното платно – това под моста. Ще се постави нова асфалтова настилка, ще се оправи маркировката и ще се сложат ограничаващи системи “, коза още инженер Йончевски. 

В края на септември ще бъде спряно придвижването в тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки ханове “, само че този път в тръбите за София. Ремонтът там ще бъде повсеместен и ще продължи близо осем месеца.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР